Bahçe Fırını Yapım Ustası

bahce-firini-yapimi-ustasi.jpg

 

Bahçelerde, çiftliklerde, yazlıklarda, her ölçekte işletmede, lokantalarda, vs. arzu edilen hemen her yerde bahçe fırını yapılabilir. Kurulumu temel olarak taş fırın mantığıyla paralel ilerlemektedir. Odun ateşiyle kullanıma uygundur. Bütün taş fırınların çalışma prensipleri içerisinde yer alan ısı ve performans kaybı olmaksızın en lezzetli şekilde ekmek, pide, pizza, lahmacun, güveç, vs. pişirilebilir.

İnşa edilecek fırının ölçüleri, derecelendirme tasarımı, kapağının konumu, baca yeri ve yüksekliğinin tayini, çevresel faktörlerle uyumlu olarak taban taşı, kemer, kubbe tasarımı, yalıtımı, odunluk alanının inşası ve tezgahı gibi pek çok alt detay projelendirme aşamasında netleştirilmektedir. Uzman kadromuz ve deneyimli bahçe fırını yapım ustası ekibimizle dilediğiniz her yerde istenen ebatlarda bahçe fırını inşası için müşterilerimize destek olmaktayız.

Bahçe Fırınının Özellikleri Nelerdir?

Temel olarak fırın tabanı ve yan yüzeyleri ateş tuğlalarından oluşmaktadır. Baca sisteminin yanı sıra, özel çekmeceli bölmeler fırının yan taraflarında tasarlanmıştır. Bu tasarımlar müşterilerimizin beklentilerine göre değişim gösterebilmektedir. Dekoratif görüntü ve kullanışlılık sağlama amacıyla ek üniteler monte edilebilmektedir. Süslemeler ve renklendirme gerek bulunduğu mekânın gerekse de müşterilerimizin tercihlerine göre şekillenmektedir.

Ateş kırmızısı, kiremit rengi, beyazlı siyahlı damalı, vs. çok çeşitli alternatif barındırmaktadır. Boyama ve desen çalışmasının yanında doğal taşlar, cam, mozaik, fayans, seramik, mermer, kalebodur, vs. yardımcı kaplama ürünleri ile de farklı tasarımlar çalışılmaktadır. Müşterilerimizin kararsız kalması durumunda bahçe fırını yapım ustası ekibimiz olası alternatiflerle müşterilerimize beğenilerini kazanacak teklifler sunmaktadır.

Bahçe Fırının Yapım Aşamaları Nelerdir?

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre analiz yaparak gereksinimler öncelikle bahçe fırını yapım ustası liderliğinde projelendirilmektedir. Akabinde kurulumun yapılacağı bölgede zeminin yapısal durumuna göre en uygun yer belirlenmektedir. Toprağın yapısına göre sert kısma ulaşana kadar toprak kazılmaktadır. Zeminin mukavemetini ve sertliğini sağlamak için taş döşenmektedir. Burada kullanılan taşın herhangi bir önemi olmayıp toprağın ilerleyen süreçlerde balçıklaşmasını engelleyici bir ara katman vazifesi görmesidir.

Taş döşemesinin ardından temelin sağlam olması için üzerine beton dökülmektedir. Beton kuruduktan sonra fırının cephesini oluşturmak üzere tuğlalar teraziye alınıp örülmekte, kare şeklinde bir yapı inşa edilmektedir. Müşterinin arzu ettiği yüksekliğe gelince boşluklar eski taş çakıl ile doldurularak üzerine tekrardan beton dökülmektedir. Yalıtım için betonun üzerine cam kırıkları konurken, tesviye yapılarak üzeri tuz ile kaplanır.

Tuzun üzeri harman tuğlası ile örülürken kubbe inşaatı aşamasına geçilir. Burada her bir aşamada bahçe fırını yapım ustası ekibimizin uzmanlığı ve deneyimi sonucun mükemmel olarak bitmesinde büyük önem taşımaktadır. Kubbenin tamamlanması, baca boşluğunun bırakılması, kilit taşının asılması ve termometrenin montajı gibi kalan işlemlerin de bitmesi ile bahçe fırınının inşaatı tamamlanmış olur.

Bahçe Fırınlarının Normal Taş Fırınlardan Farkı Var mıdır?

Öncelikle pişirilen ürünün lezzetli olması açısından bahçe fırını ile normal taş fırın arasında hissedilebilir seviyede herhangi bir fark bulunmamaktadır. Yapısal anlamda hava sirkülasyonun fırın içerisinde mükemmel bir şekilde tasarlanmış olması içerideki buhar seviyesinin sabit tutulmasına imkân tanır. Böylece içerideki hamur bazlı yiyecekler (pizza, pide, ekmek, simit, vs.) bütün yapı taşlarıyla homojen şekilde pişme imkanına kavuşur.

Bu da lezzetin ortaya çıkışının ana unsurlarından birdir. Benzer lezzet dönüşümü döküm tencereler içerisinde pişirilen yemeklerde de olmaktadır. Bu konuda referanslarımız arasında yer alan yüzlerce müşterimiz tarafından bu durum defalarca doğrulanmıştır. Pişme lezzeti açısından herhangi bir fark bulunmasa da kullanım kolaylığı, inşaat aşamasında daha az işçilik gerektirmesi gibi yönlerle bahçe fırınları klasik taş fırınlardan olumlu anlamda birkaç adım daha öne çıkmaktadır.

 

bahçe fırını ustası, bahçe fırını yapımı, bahçe fırını yapan usta, bahçe fırını yapan ustalar, bahçe fırını tamiri, bahçe fırını kuran usta, bahçe fırını kuran ustalar, bahçe fırını tamiri yapan usta

Taş Fırın Ustası Aytekin